Julia Shaw
Atminties iliuzijos

Julia Shaw

Atminties iliuzijos

atmintis, užmarštis ir netikri prisiminimai

Autorius:
Pavadinimas:
Atminties iliuzijos
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
10 val. 27 min. 45 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8210-16-3
Išleidimo duomenys:
Tobulėjimo projektai 2019 | Gargždai
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Mes pasitikime savo prisiminimais nuolat, pasitikime jais kasdien. Jie - svarbi mūsų asmenybės dalis. Prisiminimai leidžia mums būti mumis. Tačiau tiesa tokia, kad mūsų atsiminimai yra kur kas toliau nuo tiesos nei mes manome. Knygoje „Atminties iliuzijos: atmintis, užmarštis ir netikri prisiminimai“ teismo psichologė ir atminties ekspertė dr. Julia Shaw remiasi naujausiais tyrimais ir atskleidžia, kodėl mūsų atmintis taip dažnai su mumis žaidžia. Autorė pataria, kaip, suprasdami savo atminties klaidingumą, galime pasiekti, kad ji būtų tikslesnė.

Visi galime pripažinti, kad turime atminties spragų, tačiau kaip elgtumėtės sužinoję, kad mūsų atmintis mus klaidina kur kas labiau nei atrodo įmanoma ir net sufabrikuoja mūsų atsiminimus? Knygos autorė pasakoja, jog neretai priimame kitų žmonių prisiminimus kaip savus, paaiškina, kodėl policijos pareigūnai gali įkalinti nekaltą žmogų, kaip galima įteigti prisiminimus ir priversti žmogų tikėti padarius baisiausius dalykus. Tačiau turint šią informaciją ir geriau pažįstant savo atmintį, nesunku ją ir pagerinti.

Raktažodžiai