Bernardine Evaristo
Mergaitė, moteris, kita

Bernardine Evaristo

Mergaitė, moteris, kita

romanas

Pavadinimas:
Mergaitė, moteris, kita
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
14 val. 8 min. 32 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-4304-9
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Autorės Bernadine Evaristo romanas „Mergaitė, moteris, kita“ – 2019-tų metų prestižinio „Man Booker“ apdovanojimo laimėtojas. Be to, knyga apdovanota dar keliomis dešimtimis literatūrinių prizų. Istorija apima kelis dešimtmečius ir seka dvylikos pagrindinių veikėjų gyvenimus.

Moterys, apie kurias rašo Bernadine Evaristo, daugiausiai yra juodaodės ir gyvena Jungtinėje Karalystėje. Jos gyvena skirtingais laikotarpiais ir intensyviai ieško savo vietos pasaulyje. Romanas suskirstytas į keturias dalis, o kiekvienoje pasakojama apie tris vienaip ar kitaip tarpusavyje susijusias moteris, kol galiausiai visos dvylika veikėjų susisaisto į vieną visumą. Kiekviena siužeto linija skaitytojui sukels empatiją, nors veikėjai yra sudėtingi, ydingi ir daugiasluoksniai.

Romane nagrinėjama daugybė temų, tokių kaip rasė, seksualumas, lytis, istorija ir ekonominė stratifikacija, atskleidžiama per moterų gyvenimo patirtį. Gyvenimas patriarchalinėje visuomenėje kelia daugybę iššūkių ir vienija herojes, nors jų požiūriai skirtingi. Viena domisi politika, kita vaikosi sėkmės bankų pasaulyje, keliami klausimai, kaip moteris į savo feministinį gyvenimą gali įtraukti santykius su vyru, ar turime pykti ant tų, kurie mūsų nesupranta, kieno tiesų laikytis?