Melinda Gates
Pakilimas

Melinda Gates

Pakilimas

moterų galia keisti pasaulį

Autorius:
Pavadinimas:
Pakilimas
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
10 val. 7 min. 52 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-4223-3
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Melinda Gates yra filantropė, verslininkė ir advokatė, ginanti moterų ir merginų teises visame pasaulyje. „Pakilimas: moterų galia keisti pasaulį“ – publicistinė knyga, kurioje autorė dalijasi įkvepiančiomis istorijomis, kalba apie žmonių ryšius bei gebėjimą keisti save ir pasaulį.

Pastaruosius dvidešimt metų Melinda Gates dalyvavo misijoje. Ji keliavo po pasaulį ir ieškojo sprendimų, kaip padėti žmonėms, kuriems pagalbos reikia čia ir dabar. Kalbama apie tokias problemas, kaip vaikų išnaudojimas, lyčių diskriminacija, žinių apie kontracepciją trūkumas ir jos neprieinamumas, mamų sveikata ir t.t. Šios misijos metu Melinda Gates išsikristalizavo aiškią mintį: jei norite pakeisti visuomenę ir kilstelėti jos lygį, investuokite į moteris. Jei investuojate į moterį ar merginą – investuojate ir į visus kitus.

Pasaulyje vis dar yra vietų, kur moterų teisės yra stipriai suvaržytos. Jos negali naudotis kontracepcija, apsispręsti, kada ir už ko tekėti, negali dirbti ir neturi teisės leisti savo pinigų, važiuoti dviračiu, rengtis kaip nori, pradėti savo verslo ir t.t. Autorė kviečia visas pasaulio moteris vienytis, imtis pokyčių ir keisti tokią situaciją iš pagrindų.

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.