John Le Carré
Nepatogi tiesa

John Le Carré

Nepatogi tiesa

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Nepatogi tiesa
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
9 val. 49 min. 16 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-480-163-1
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Jungtinės karalystės žvalgyboje dirbęs ir vėliau rašytojo keliu pasukęs autorius, savo romane narplioja įtemptą šnipų istoriją. Autoriaus knygos apie slaptas žvalgybininkų operacijas jau spėjo išpopuliarėti visame pasaulyje, o romanas laikomas „šnipų romanų“ klasiku.

Romane „Nepatogi tiesa“ vystomi įvykiai prasideda 2008-tais metais. Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras bei jo paslaptingas draugas siejamas su JAV žvalgyba pradeda operaciją Gibraltare. Oficialiai teigiama, kad prieš teroristus nukreiptos misijos „Laukinė gamta“ tikslas yra sučiupti vyrą, kuris su džihadistais sudaro sandorius dėl didelės vertės ginklų įsigijimo. Operacija tokia slapta, kad apie ją nežino net asmeninis užsienio reikalų ministro sekretorius. Paslaptimi lieka ir jos rezultatai.

2011-tais metais į nemalonę patekęs specialiųjų pajėgų karys perduoda paslaptingą žinutę. Kyla klausimas ar “Laukinė gamta” buvo sėkminga operacija, kaip ją bandoma parodyti, ar visgi įvyko kruopščiai slepiama tragedija? Tiesą išsiaiškinti bandys du ministerijos tarnautojai. Vienas jų jau išėjęs į pensiją. Herojiškumu abu netrykšta, tačiau galvoje sukasi mintis: jei blogiui triumfuoti tereikia, kad sąžiningi žmonės užmerktų akis, ar įmanoma tylėti?

Šnipų romane „Nepatogi tiesa“ provokuoja, neleidžia skaitytojams atsikvėpti, stulbinamai detaliai vaizduoja, kas vyksta už uždarų žvalgybos pasaulio durų ir iki pat knygos pabaigos geba išlaikyti įtampą.