Peter Bamm
Nematoma vėliava

Peter Bamm

Nematoma vėliava

vokiečių chirurgas Rytų fronte

Autorius:
Pavadinimas:
Nematoma vėliava
Leidinio formatas:
Kalba:
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9789955266914
Išleidimo duomenys:
Briedis 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Karas – tai ne tik abstraktūs mūšiai, pergalingos datos ir kariuomenių judėjimas, bet ir kruvinos žaizdos, sumaitoti kūnai, nutrauktos galūnės. Karas – tai ne tik staigi, didvyriška žūtis susirėmus su priešu, bet ir skausmas, gangrena, mirtinos komplikacijos nuo sužeidimų, ilga agonija ligoninės lovoje.

Ši knyga skiriasi nuo daugelio Antrojo pasaulinio karo veteranų prisiminimų tuo, kad ją parašė Vermachto chirurgas Peteris Bammas, kurio tikroji pavardė Curtas Emmrichas.

Prieškariu autorius – ne tik gydytojas, bet ir gana populiarus žurnalistas – nebuvo nacių režimo šalininkas. Norėdamas išvengti persekiojimo, P. Bammas pats pasiprašė į kariuomenę ir fronte liko ištikimas Hipokrato priesaikai. Jo knyga kupina žmogiškos užuojautos, rūpesčio sužeistaisiais, nepriklausomai nuo to, saviškiai jie ar priešai. „Nematoma vėliava" – tai pasakojimas apie sunkų ir pasiaukojamą karo medikų darbą.

Pokariu autorius pelnė garbingų apdovanojimų už literatūrinę ir medicininę veiklą.