Peter Singer
Gyvūnų išlaisvinimas

Peter Singer

Gyvūnų išlaisvinimas

nauja požiūrio į gyvūnus etika

Autorius:
Pavadinimas:
Gyvūnų išlaisvinimas
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
14 val. 3 min. 45 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786094274138
Išleidimo duomenys:
Kitos knygos 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Australų filosofo Peter Singer knyga „Gyvūnų išlaisvinimas“ pirmą kartą pasirodė prieš keturiasdešimt penkerius metus (1975-tais). Nuo to laiko ji ne tik neprarado savo aktualumo, bet kasmet tampa vis svarbesne šiuolaikinėje visuomenėje. Ji ne vieną žmogų privertė susimąstyti apie ilgalaikį žiaurų elgesį su gyvūnais bei negailestingą jų išnaudojimą savo gerovei.

Daugelis žmonių valgo mėsą, avi odinius batus, naudoja su gyvūnais testuotą kosmetiką ar vartoja vaistus, kuriuos medikai išbandė ant žiurkių. Tačiau retas pagalvoja, kokią kaina iš tiesų yra mokama ir kaip tie gerovės dalykai pasiekia mūsų šaldytuvus ar vonios spinteles.

Peter Singer knygoje „Gyvūnų išlaisvinimas“ pasakoja apie fermas, kuriose gyvuliai auginami maistui, apie laboratorijas, kuriuose testuojami vaistai bei kosmetika.

Autorius nespekuliuoja mitais – jis remiasi surinktais faktais apie tokių vietų žiaurumą ir nepagarbą gyvūnams. Knygoje neraste aklo teismo, rašytojas siūlo alternatyvas, kelia etinius bei filosofinius klausimus. Ar tikrai žmogus yra aukštesnė būtybė už gyvūnus ir kas jį tokiu padarė? Autoriaus nuomone rūšizmas, kuomet vienos rūšies interesai yra iškeliami aukščiau už analogiškus kitos rūšies interesus, yra tokia pati diskriminacija kaip rasiszmas ar seksiszmas.