Virginija Jurėnienė, Aistė Urbonienė
Kultūros centrai

Virginija Jurėnienė, Aistė Urbonienė

Kultūros centrai

bendradarbiavimas, bendruomenių mobilizavimas ir edukacinės praktikos

monografija

Pavadinimas:
Kultūros centrai
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
264
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786090700648
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Monografija "Kultūros centrai: bendradarbiavimas, bendruomenių mobilizavimas ir edukacinės praktikos" yra skiriama kultūros organizacijų darbuotojams ir savanoriams, kultūros politikos kūrėjams, kultūros vadybininkams ir tiems, kurie domisi kultūros organizacijomis ir jose vykstančiais edukaciniais procesais. Ji gali būti naudinga studijuojantiesiems kultūros ir meno vadybą, tiems, kuriems rūpi vietos bendruomenių plėtra, kurie domisi socialiniais ir kultūriniais procesais šiuolaikinėje Lietuvos visuomenėje.

Monografijoje gilinamasi į daug reikšmingų kultūros centrų veiklos sričių. Pirmiausia atliekama regioninės kultūros politikos analizė kultūros centrų veiklos kontekste, pateikiama įstatymų ir mokslinės literatūros aptartis. Taip pat atlikta išsami kultūros centrų veiklos ypatumų bei bendruomenės ir kultūros centrų sąveikos aspektų analizė: aptariama tarpkultūrinio-tarptautinio bendradarbiavimo, kaip kultūros diplomatijos dalies, svarba kultūros centrų veikloje, analizuojamas kultūros centrų vaidmuo stiprinant tautinę kultūrą Lietuvoje, gilinamasi į neformaliojo mokymo(si) ypatumus siekiant identifikuoti edukacijos sampratą, kuria vadovaujasi kultūros centrų vadovai ir darbuotojai, atskleidžiamas jos vaidmuo kultūros centrų veiklos kontekste, atkreipiamas dėmesys į kultūros centrų darbuotojų, savanorių ir vartotojų motyvavimo veiksnius.