Romain Gary
Aušros pažadas

Romain Gary

Aušros pažadas

garso spektaklis

Autorius:
Pavadinimas:
Aušros pažadas
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
1 val. 25 min. 30 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
--
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Tik labai mylintis savo motiną žmogus, galėjo parašyti tokį kūrinį – odę mamai, kurioje tiek daug švelnumo, jautrumo ir ironijos! Netgi ne itin sočios garsaus rašytojo vaikystės metai Vilniuje persunkti didelių nuotykių ir pirmosios meilės nuotykio dvasios.

Visas Romain Gary kelias, nueitas nuo gimimo iki tapimo tikru vyru – karo didvyriu ir Gonkūrų premijos laureatu, lydimas motinos, kuri savo vienintelį sūnų apdovanojo besąlygiška meile ir sudėjo į jį visas viltis. „Tu būsi didis menininkas, Romuška!“ – pranašavo ir skatino įvairiausius sūnaus talentus.

„Galbūt iš tiesų egzistuoja vadinamasis „likimo kodas“, kurį menininkas atsineša į šį pasaulį ir tik motina pajėgi nujausti sūnaus likimą?“ – kartu su kūrybine komanda klausia režisierė A. Sunklodaitė.

Spektaklio „Aušos pažadas“ įrašas yra paruoštas žmonėms su regėjimo negalia. Šis projektas įgyvendintas kartu su Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto, Kultūros vadybos studentėmis Greta Kompauskaite ir Dovile Akstinaite 2014 m. pabaigoje. Spektaklio audioįrašas atliktas NKDT įrašų studijoje, talkinant spektaklio aktoriams Jūratei Onaitytei ir Sigitui Šidlauskui. Audio įrašui spektaklio tekstą adaptavo režisierė Agnė Sunklodaitė. Garso režisierius – Arnas Akelaitis.