Andrzej Szczeklik
Katarsis

Andrzej Szczeklik

Katarsis

apie gydomąją gamtos ir meno galią

Autorius:
Pavadinimas:
Katarsis
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
152
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-5-417-01092-7
Išleidimo duomenys:
Mintis 2016 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

„Parašiau šią knygą norėdamas iš arčiau pažvelgti į savo gyvenimo profesiją ir su viltimi, kad gal ji patrauks Skaitytojo dėmesį, nes kalba apie dalykus, kurie anksčiau ar vėliau palies kiekvieną – apie ligas ir kančias.

Knygoje pasakoju apie gydymo meną, apie gebėjimą atpažinti ligas, gero gydytojo numatymo, tai yra prognozavimo, dovaną, kuri žadina žmogaus iš šalies žavėjimąsi. Nepraleidau progos pasakyti ir apie gydytojo bejėgiškumą, apie kartais ilgai trunkantį klydinėjimą apgraibomis skausmo ir nelaimės nužymėtame pasaulyje. Tekstas paliečia meno, poezijos ir muzikos sritis, ką autorius aiškina savo įsitikinimu, jog medicina ir menas turi bendrą šaknį – magiją.

Autorius skyrė daug dėmesio audringai pastarųjų dešimtmečių medicinos pažangai, mokslo skverbimuisi į žmogaus ir jį varginančių ligų pažinimą, gydymo meną, ir kartu primygtinai primena, kad yra tokių gydytojų, kaip gamta ir menas, kuriuos turime pažinti, kuriais turime kliautis ir naudotis.“