Alister E. McGrath
Mokslas ir religija

Alister E. McGrath

Mokslas ir religija

naujasis įvadas

Autorius:
Pavadinimas:
Mokslas ir religija
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 47 min. 5 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-00-6515-0
Išleidimo duomenys:
Vox altera 2013 | Kaunas
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Mokslo ir religijos sąlytis šiuo metu yra viena patraukliausių tyrinėjimo sričių. Didėjantį susidomėjimą šia sritimi liudija užsienyje kylusi įspūdinga knygų ir televizijos dokumentinių filmų apie Dievą ir fiziką, dvasingumą ir mokslą, didžiąsias žmogaus prigimtines paslaptis ir galutinę paskirtį banga.

Vienas geriausių pasaulyje šios srities žinovų labai aiškiai ir prieinamai supažindina su pagrindiniais mokslo ir religijos sąveikos klausimais. Aprėpiant platų probleminį lauką, nagrinėjami abiejų šių sričių santykio istoriniai, teologiniai, filosofiniai ir moksliniai aspektai.

Pagrindinis dėmesys skiriamas krikščionybės ir gamtos mokslų dialogui, padariusiam didelį poveikį Vakarų kultūros formavimuisi. Glaustai pristatomos ir problemos, susijusios su keturiomis kitomis pasaulio religijomis. Knyga sumanyta taip, kad būtų prieinama skaitytojui, neturinčiam išankstinių žinių mokslo ar religijos srityje.

Raktažodžiai