Pranas Kniūkšta
Tarp meninės kalbos ir gramatikos

Pranas Kniūkšta

Tarp meninės kalbos ir gramatikos

Autorius:
Pavadinimas:
Tarp meninės kalbos ir gramatikos
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
6 val. 54 min. 1 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-00-6505-1
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.


Knygos „Tarp meninės kalbos ir gramatikos" pavadinime minimi iš pirmo žvilgsnio skirtingi, bet iš esmės susiję dalykai - meninė kalba ir gramatika. Pirmasis rodo, kad nagrinėjama meninė, tai yra grožinės literatūros kalba, antrasis - kad jos nagrinėjimas, be kitų dalykų, susijęs ir su gramatika. Knygoje bandoma jungti lingvistinį ir literatūrinį kalbos supratimą.



Į rinkinį sudėti nuo 1968 iki 2016 metų parašyti straipsniai. Iki 1981 metų parašyti straipsniai išspausdinti tais metais išleistoje knygutėje „Rašytojas ir žodis", šeši anos knygutės rašiniai perkelti į šią knygą. Pridėti septyni knygutėje nespausdinti straipsniai, iš jų keturi išspausdinti įvairiuose leidiniuose, trys parašyti būtent šiam leidiniui: „Meninė kalba su kalbotyros prieskoniais" - apie Henriko Algio Čigriejaus novelių rinktinę, „Poezijos pavasario" įvairybės ir keistenybės" - apie „Poezijos pavasario" 2015 metų almanachą, „Žodžių atspalviai eilėraščių ir neeilėraščių poezijoje" - apie Ramutės Skučaitės poeziją.

Raktažodžiai