Evelina Daciūtė
Laimė yra Lapė

Evelina Daciūtė

Laimė yra Lapė

pasaka

Autorius:
Pavadinimas:
Laimė yra Lapė
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
15 min. 43 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8142-31-0
Išleidimo duomenys:
Tikra knyga 2017 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Kartą vieno parko medyje esančiame namelyje gyveno šeima — berniukas vardu Povilas, jo mama, kuri lipdė molinius puodus ir berniuko tėtis, kuris buvo malūnsparnio pilotas. Šeimos tradicija buvo kasdien susėsti prie stalo vakarienei valgyti bandeles su karšta arbata, tad pagrindinis pasakos herojus Povilas kiekvieną dieną keliaudavo į miesto kepyklėlę, į priekį – trumpuoju, atgal – ilguoju keliu. Tačiau vieną dieną berniuko gyvenimas visiškai pasikeitė — grįždamas iš kepyklėlės, jis supynėse pamatė besisupančią lapę.

„Dosnumas yra vandenynas. Nori būti vandenyno dalimi? Tada pavaišink, prašau, bandele“, – ragino Povilą lapė. Povilo ir lapės pažintis ilgainiui tampa pačia svarbiausia berniuko gyvenimo laime. Tolimesnė knygos veikėjų draugystė vietomis netgi primena Antoine‘o de Saint-Exupéry Mažąjį Princą.

2016-ais metais Evelinos Daciūtės „Laimė yra lapė“ buvo išrinkta gražiausia metų knyga vaikams, o vėliau apdovanota ir kaip “Metų knyga” vaikų literatūros kategorijoje. Knygelė taip pat yra pelniusi ir Amerikos bibliotekų asociacijos teikiamą „The Batchelder“ apdovanojimą — tai yra pirmoji lietuvių kalba parašyta knyga, sulaukusi tokio tarptautinio pripažinimo.

Raktažodžiai