Andrius Kleiva
Kaip veikia Japonija

Andrius Kleiva

Kaip veikia Japonija

Autorius:
Pavadinimas:
Kaip veikia Japonija
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
10 val. 31 min. 18 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-303-1
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2018 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
3 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Knygos „Kaip veikia Japonija“ autorius metus gyveno Japonijoje ir turėjo progą pažinti šią šalį arčiau ir įdėmiau nei turistas. Čia jis ne tik mokėsi, bet ir filmavosi televizijos laidose, jam teko miškuose bėgti nuo beždžionių ir dirbti viename iš Tokijo dangoraižių.

Tačiau nepaisant mokslų ir patirčių Prancūzijoje bei Japonijoje A. Kleiva liko arti Lietuvos, grįžo čia atlikti praktiką Vilniaus miesto savivaldybėje.

Japonų kalbos A. Kleiva pradėjo mokytis dar prieš išvykdamas į šią šalį, kurią, kaip jis pats teigia, europiečiai labai menkai pažįsta ir dažniausiai vertina remdamiesi stereotipais bei gandais.

Pasak A. Kleivos, knyga „Kaip veikia Japonija“ yra ne kelionių gidas ir net ne akademinis straipsnis apie šalį. Autorius bando pažvelgti Japonijai į akis ir atskleisti, kuo, kaip ir kodėl būtent taip gyvena japonai. Metus trukęs gyvenimas ir stebėjimas sugulė į knygą, kurioje – gyvi, autentiški ir stebinantys pasakojimai apie Japonijos kasdienybę. Beje, autorius siūlo šią šalį užuot vadinus keista, vadinti tiesiog kitokia.