Samuel Noah Kramer
Istorija prasideda Šumere

Samuel Noah Kramer

Istorija prasideda Šumere

trisdešimt devyni dalykai, pirmą kartą paminėti rašytinėje istorijoje

Autorius:
Pavadinimas:
Istorija prasideda Šumere
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
10 val. 10 min. 47 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-105-1
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2015 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Žymiausio šumerų raštijos ir literatūros tyrėjo, amerikiečių profesoriaus Samuelio Noah Kramerio knyga „Istorija prasideda Šumere" – tai klasikinė šumerų, civilizacijos, gyvavusios dabartinio Irako pietuose ir klestėjimo viršūnę pasiekusios III tūkstantmetyje prieš Kristų, gyvenimo ir įspūdingų laimėjimų studija. Ji išversta į daugelį kalbų ir pakartotinai leidžiama įvairiose šalyse.

Vienas didžiausių šumerų indėlių į pasaulio civilizaciją yra tai, kad jie sukūrė dantiraštį – seniausią pasaulyje rašto sistemą, kuri pirmąkart istorijoje leido žmonėms užrašyti įstatymus ir literatūros kūrinius. Didžiąją dalį knygoje aprašomų rašytinių šaltinių autorius pats atrado įvairiuose pasaulio muziejuose, interpretavo juos ir su išsamiais komentarais aprašė savo veikaluose, tokiu būdu atskleisdamas pasauliui ir mokslui seniausios pasaulio civilizacijos literatūros ir religijos šaltinius.

Senovės Šumere gyveno tokia išsivysčiusi, galinga, veikli ir versli visuomenė, kad ji, nedaug perdėdami galėtume tvirtinti, sukūrė istoriją.

Raktažodžiai